Nytt kull hos Kennel Svartkulpen

Sover3
Svartkulpens Mf Svea vil mest sannsynlig få løpetid utpå vinteren og vil da bli paret for andre og siste gang.
Hannhund er bestemt og dette er en hannhund som har prestert svært godt på jaktprøver. I tillegg har han bevist sine kvaliteter som avlshund i flere kombinasjoner så langt. I de kullene han er far, er det jaktpremierte avkom i samtlige kull der de er gamle nok til å kunne vises frem på jaktprøver – også flere med 1.AK på høyfjell.

Så også Svea har bevist sine kvaliteter som avlstispe. I Svea sitt første kull og hittill eneste kull, er 3 avkom stilt på jaktprøve, Svartkulpens Sd Ailo, Nova og Driva.

17.3Svea stand

Ailo og Nova har dessverre ikke lyktes på prøver så langt, men begge to har vært nære premier flere ganger, så til vinteren blir det forhåpentlig vis premie på dem. Kanskje enda flere i kullet også.

Min egen Svartkulpens Sd Driva fikk 2.UK under NM helgen på Kongsvold i høst. Hun gikk steinhardt begge dager og fikk 666444 som tallkarakterer begge dager. For de som har gått jaktprøver på Kongsvold, så vet man hvor blytungt det kan være!

Hun var (og er) litt for rå, og fart og nese er kanskje ikke helt kalibrert enda, men på søndagen fikk hun en flott 2.UK etter fuglearbeide uten reis. Dagen før fikk Svea 1.AK nr to på Kongsvold så også hun takler tunge forhold med mye vierkjerr.

Om du er nysgjerrig på denne paringen, ta gjerne kontakt med meg på tel: 911 05 180 eller på mail: marit.bjercke@gmail.com

Svea stand 9.mars2