Ingen tvil – her blir det vaper!

Drektig3
Nå er jeg ikke i tvil lengre – det blir valper hos Kennel Svartkulpen igjen. Bjørklitoppens Nora venter valper med Åens Harry i begynnelsen av juni og Svartkulpens Mf Svea venter valper med NMD-13 Porsangervidda’s Black Hunter et par uker senere.

Kort om Åens Harry:
Harry kommer fra et svært godt meritert kull hvor 8 av 9 fikk 1. UK og så langt har 4 av 9 fått 1. AK. Harry er en av dem som har fått både 1. UK og 1. AK, men han er enda ikke stilt i VK.

Harry har også vist seg å være en svært god avlshund til tross for sin unge alder. Det er stilt avkom fra Harry fra flere forskjellige kombinasjoner vinteren 2017, og det er jaktpremierte avkom i tre av dem. Dette er unghunder som har så vidt passert et år, så dette er imponerende:
Rørosviddas Charlie – 1. UK + 1. UK + 1.UK + 1.UK + vinner av UK cupen i NGK vinter 2017
Rørosviddas Nitro – 1. UK + 2. pr kval under Sørnorsk unghundmesterskap
Rørosviddas Miss Tia – 1.UK + 2.UK
Rørosviddas Rico – 3. UK
Finnvolas Billie – 1.UK
Rypemyras A Tuva – 3. UK +3. Uk + 2. UK (+ CK på utstilling)

Nora selv kommer fra et svært godt kull hvor 5 av 7 i kullet er jaktpremierte – 4 av dem med 1.UK og 3 med 1. AK. Nora selv har 3.UK, 2.AK høyfjell høst, 2. AK skog og 1.AK høyfjell vinter. Nora sin søster LyCKe var finalist i Norsk Derby i 2015 med premie i både kval og semifinale og under NM vinter på Andøya vinteren 2017 fikk hun 1. VK kval. Her er litt mer informasjon om Nora. 

Drektig2

Forøvrig er også Svartkulpens Mf Svea også drektig med NMD-13 Porsangervidda’s Black Hunter. Disse valpene kommer ca to uker etter Nora sine valper. Dette kullet kan du lese mer om her, samt nedenfor her:

Litt mer om Black Hunter:
Hunter vant Norsk Derby i 2013. Han har så langt oppnådd flere premier i alle klasser med bl.a: 3 x 1.UK, 3 x 1.AK og flere premier i VK, hvor av 2 x 1.VK og en med CK. Hunter var også finalist i vinter NM 2016. Hunter er en ordentlig viltfinner og jeger, med en gjennomsnittlig jaktlyst på jaktprøve på 5,05. Både viltfinnerindeksen og jaktlystindeksen på 111.

Hunter har også avlet meget godt. Fra de 4 kullene som pr i dag er gammel nok til å stilles på prøve er 13 av 17 premiert. 5 forskjellige hunder har fått 1. AK i tre forskjellige kombinasjoner. Ingen av disse avkommene har fylt 3 år enda. I tillegg har flere fått 2. AK, samt en mengde med 1.UK.

Vinteren 2017 har følgende avkom fra Black Hunter oppnåd følgende premieringer på jaktprøver:
Bjørklitoppens Nora – 1.AK
Reisarypas Dixie – 1.AK
Østmoens Arja – 1.AK
Reisarypas Dania – Kela – 2.AK
Blåstøytens Rbh Lihkku – 2. UK
Blåstøytens Rbh Emil – 3. UK
Steinådalens Zico – 3. AK

Kennel Porsangervidda’s fikk i 2016 Norsk Gordonsetters oppdretterpris for dette kullet.

Er du jeger og gjerne med ambisjoner om å stille på jaktprøver, og kunne tenke deg valp fra en av disse kombinasjonene, så ta kontakt med meg: marit.bjercke@gmail.com eller tel: 91105180

Drektig5 Drektig6