Blir det valper tro?

23.april1

Det er mange, inkl meg selv, som lurer på om det Svartkulpens Mf Svea og Bjørklitoppens Nora er drektige. Foreløpig er det ikke noe som tyder på at de IKKE er drektige og begge har begynt å endre oppførsel og væremåte. (Sjekk ut avlsplanene her)

Svea, som ble sist paret, er kanskje den som jeg ser sterkest signaler på. Hun har allerede seget ut og blitt «bukat» – som man sier i Trøndelag – og har begynt å ligge slik som drektige tisper gjerne gjør. Det er kanskje ikke så rart i og med at hun har hatt valper en gang tidliger og hun kjenner kanskje igjen signalene.

Nora har også blitt litt rundere over hoftene og virker å være litt mer «satt» i kroppen. Dette er også gjerne tegn på at ting er på gang. I tillegg er de begge to enda mer kjælne og kosete enn vanlig og jeg er sikker på jeg kunne klødd hull på dem og jeg hadde giddet. De kan ikke få nok oppmerksomhet for tiden, noe som også kan være tegn på drektighet.

Fremover vil signalene bli tydeligere og tydeligere og jeg skal oppdatere siden gjevnlig, slik at alle får informasjon om utviklingen. Ta kontakt med meg dersom du kunne tenke deg en valp fra Kennel Svartkulpen. Tel: 911 05 180 eller mail: marit.bjercke@gmail.com

I begge kombinasjonene er det brukt hannhunder som har levert svært godt både på jaktprøver og ikke minst som avlshunder i andre kombinasjoner. Det forventes rasetypiske valper med høy jaktlyst, stor samarbeidsevne og svært godt gemytt.

Apport

Forøvrig vil jeg starte opp med apportkurs/trening for en gjeng fra forrige kull. Noen utenfor Kennel Svartkulpen kommer også og vi skal holde på ukentlig fremover til apportbevis er på plass. Dette krever mye av meg og enda mer av kursdeltagerne. Men du verden så morsomt det blir å samle gjengen igjen. Dette gleder jeg meg til!