Stang ut!

Svea_dovre
Endelig er høsten her og en ny epennende sesong har startet. De første jaktprøvestartene har vært avviklet uten at Svea og jeg har hatt direkte flaks.

Lørdag 23. august stilte vi i Ljørdalen og NGKs jaktprøve på Gordon Castle. Det var tett tåke denne dagen og det var til tider vanskelig å se hundene.

I Svea sitt andre slipp, ser jeg at hun kaster seg rundt og trekker ann og forsvinner for meg inn i tåka. Når jeg kommer frem der jeg så henne sist, er det kun tjukk tåke å se – ingen Svea. Jeg leter litt fremover og håper å finne henne i stand, men etterhvert kommer et rypekull frem i stede og etter det dukker også Svea opp. Hun er overhode ikke annpusten, så jeg misstenker sterkt at hun sto på dette kullet.

Utover det hadde Svea aldri sjans på fulg og hun var en av 5 hunder som var med helt til slutt. Faktisk gikk vi hele 5 runder denne dagen og ingen av hundene lyktes å få tellende fuglearbeider og dermed ingen premier i denne VKen.

Helgen etter stilte jeg Svea på Kongsvold. På fredagens kvalifisering hadde hun i sitt andre slipp, fuglearbeide med reis og godkjent apport og lå godt ann til høy premie denne dagen. Så kløner dommerene det til og gjør en «administrativ brøler» og kort fortalt var hun nok en gang i fugl, men ble for urolig sammen med makker da det letter ryper i et vierkjerr og utgår derfor. Jeg var både sint og skuffet over dette, men det går flere tog og vi skal nok få våre premier i VK, Svea og jeg 🙂