Klart til avreise

svea_stand

Etter jobb i dag, torsdag 23. april, starter Svartkulpens Mf Svea og jeg på den lange truen fra Trøndelag til Lyngdal for å treffe Langsifjellets Tattico Diego. I og med at det er «kun» drøyt 90 mil hver vei, er det dumt å bomme på dagen(e) hvor Svea har eggløsning, så derfor har jeg tatt blodprøve av henne for å sjekke hvilke dager hun skal parres på. Svaret kom i går: Beste dager for parring er fredag og lørdag.

Planen var egentlig å stille Bjørklitoppens Nora på jaktprøve på Dovre lørdag og søndag, men denne planen utgår da selvfølgelig. Om jeg ikke rekker opprop søndag morgen da…

Selv om det blir en lang kjøretur for å parre Svea, så er det verdt det. Denne kompnasjonen har jeg stor tro på at vil gi overskuddshunder som kan prestere svært godt på jaktprøver, samtidig som de vil bli utmerkede jakthunder. Diego er brukt på 4 eller 5 tisper frem til nå, og Svea blir siste tispe han skal parre på en stund. Eier av Diego vil nå spare hans edle dråper en periode for å se hva han vil gi i de forskjellige kombinasjonene. Les mer om parringen unde avlsplaner.

Er du jeger med ambisjoner om å stille på jaktprøver, så ta kontakt med meg om du er nysgjerrig på denne kombinasjonen.

Forresten – far til Nora – Porsangerviddas Black Hunter, fikk i helgen 2. VK kval og 1.VK m/CK i semifinalen på Altaprøven! Vinner av Altaprøven GS JimBalayas Kenya er etter Bjørkltoppens Speedy – som er halvbror til Nora. To andre kullsøsken av Kenya har også fått 1.AK, + VK prmier i vinter og disse hundene har så vidt fylt 2 år! Så det gror godt i den slekta også.