Presentasjon av Svea sin partner

Hunter5
Endelig  har Svartkulpens Mf Svea fått løpetid og vil bli paret i løpet av kort tid. Hennes (les= min utkårede) er NMD-13 Porsangervidda’s Black Hunter til Sonja og Harry Hansen fra Børselv.

Jeg fikk Hunter hjem til meg i romjulen og du verden for en grei hund!! Han ble en del av flokken umiddelbart og rusler rundt på tunet både hjemme og på hytta sammen med de andre hundene. Han har vært med i fjellet flere ganger og han trøkker til så det holder der det er åpent. I bjørka, reduserer han seg og revierer flott forran og holder god kontakt.

Han er totalt lydløs og er en svært veloppdragen hund og selv om han nå omgås med hele 4 tisper som har løpetid samtidig, er han fortsatt rolig og grei gutt. Virkelig en Prins med stor P er han!

Kombinasjonen mellom Hunter og Svea har vært planlagt over flere år faktisk, ja helt siden Harry Hansen dømte Svea på Kongsvold i 2013. Harry ble svært begeistret for Svea og hennes søkskvaliteter og mente at slike tisper absolutt burde avles på og nevnte da at han hadde en ung og spennende hannhund med 1.UK som kunne passe til henne. Dette var Black Hunter, og 3 uker senere vant nettopp Black Hunter Norsk Derby, som er NM for unghunder og arrangeres på Kongsvold hvert år.

Under NM høyfjell høsten 2016, som Norsk Gordonsetter Klub arrangerte, stilte jeg Svea i AK på lørdagen. Dommere denne dagen var Harry Hansen og Christian Sletbakk – begge fra Nord-Norge. Nok en gang viste Svea seg frem på beste måte for Harry (og Christian) og med to fuglearbeider og fult trøkk hele dagen, ble hun belønnet med 1.AK! Harry og jeg tok opp tråden igjen mtp kombinasjonen Svea og Black Hunter og beslutningen ble deretter tatt. Neste og siste partner til Svea blir NMD-13 Porsangervidda’s Black Hunter.

Svea_hunter5

Litt mer om Black Hunter:
Hunter vant altså Norsk Derby i 2013. Han har så langt oppnådd flere premier i alle klasser med bl.a: 3 x 1.UK, 3 x 1.AK og flere premier i VK, hvor av 4 x 1.VK og CK på to av dem. Hunter var også finalist i vinter NM 2016. Hunter er en ordentlig viltfinner og jeger, med en gjennomsnittlig jaktlyst på jaktprøve på 5,05. Hans viltfinnerindeks er 109 og jaktlystindeksen er 108. Han mangler en CK for å bli Norsk Jakt Champion.

Hunter har Excellent på utstilling og er selvfølgelig HD fri og er ikke bærer av verken PRA eller CCA. Det betyr at valpene mellom Svea og Hunter vil bli genetisk fri for PRA og CCA.

I kullet til Hunter er det også flere andre som har blitt høyt jaktpremierte; broren Porsangerviddas Black Lord har 2 x 1. AK og søsteren Porsangerviddas Queen har også 1. AK og med disse resultatene fikk Kennel Porsangervidda’s Norsk Gordonsetters oppdretterpris i 2016.

Hunter har også avlet meget godt og har mange avkom i flere kombinasjoner som har fått høye jaktpremier. Nevner bare noen av dem her:

Bjørklitoppens Nora: 1.AK + 1. VK m/CK + 2. AK skog
Bjørklitoppens LyCKe: 7 x 1. UK + 1. AK +  2 x 1.VK m/CK. LyCKe ble også premiert i Norsk Derby kval og semifinale
Bjørklitoppens Black Ucher: 1. UK + 1. AK + 2. VK finale + 1. AK skog
Bjørklitoppens Black Magic: 1. Uk + 2. AK + 2. AK skog
Bjørklitoppens Divi: 3 x 1. UK
Reisarypas Dixie: 1.AK
Reisarypas Still Going Strong: 5 x 1.UK
Reisarypas Duke: 2.UK
Reisarypas Dania: 2. UK + 2.AK
Østmoens Arja – 1.AK
Reisarypas Dania – Kela – 2.AK
Blåstøytens Rbh Lihkku – 2 x 2. UK
Blåstøytens Rbh Emil – 3. UK

Kombinasjonen mellom Svea og Black Hunter forventer jeg at skal bli utmerkede representanter for sin rase på alle måter. Begge er svært godt dokumeterte både på jaktprøver og på utstillinger. Det forventes også at avkommene mellom Hunter og Svea vil være tidlig jaktmodne. Bare se på alle de forskjellige avkommene fra Hunter med 1. UK i oversikten over. I Svea sitt første valpekull, er det tre som har premiert seg i UK.

Svea er en svært vakker, solid og grei hund på alle måter. På jaktprøver har hun 2 x 1. AK samt 8 x 2. AK + 2. UK. På utstilling har hun vunnet det meste og er Internasjonal og Nordisk utstillingschampion! Offisiell tittel er: Int.Nord Uch NV-13.

Svea1

De er begge svært trivelige og greie hunder i hverdagen og i tillegg er de utmerkede jakthunder som det felles mye fugl for hver høst.

Du kan lese litt mer om tall og statestikker her.

Om du kan være interressert i en valp fra dette valpekullet, MÅ du være jeger og veldig gjerne med interresse for jaktprøver. Ta kontakt med meg på telefon 911 05 180 eller send en mail til: marit.bjercke@gmail.com og fortell litt om deg selv og dine forventninger og planer med din neste valp.

Svea_hunter6

Svea_hunter

Hunter6