Snaut en uke igjen

Svea_1uke
Det begynner å nærme seg fødsel for og det meste er klart til å ta imot de små.

Svea er fortsatt i god form, men det er klart at mye begynner å bli tyngre for henne. Dog er humøret hennes på topp og hun vralter rundt og er bare klengete og kjælen. Hun vil gjerne være i nærheten av meg og føler nok en ekstra trygghet når jeg er sammen med henne.

Litt mer om far til valpene; NMD-13 Porsangerviddas Black Hunter:
Hunter vant Norsk Derby i 2013. Han har så langt oppnådd flere premier i alle klasser med bl.a: 3 x 1.UK, 3 x 1.AK og flere premier i VK, hvor av 4 x 1.VK og CK på to av dem. Hunter var også finalist i vinter NM 2016. Hunter er en ordentlig viltfinner og jeger, med en gjennomsnittlig jaktlyst på jaktprøve på 5,05. Hans viltfinnerindeks er 109 og jaktlystindeksen er 108. Han mangler en CK for å bli Norsk Jakt Champion.

Hunter har Excellent på utstilling og er selvfølgelig HD fri og er ikke bærer av verken PRA eller CCA. Det betyr at valpene mellom Svea og Hunter vil bli genetisk fri for PRA og CCA.

I kullet til Hunter er det også flere andre som har blitt høyt jaktpremierte; broren Porsangerviddas Black Lord har 2 x 1. AK og søsteren Porsangerviddas Queen har også 1. AK og med disse resultatene fikk Kennel Porsangervidda’s Norsk Gordonsetters oppdretterpris i 2016.

Hunter har også avlet meget godt og har mange avkom i flere kombinasjoner som har fått høye jaktpremier. Nevner bare noen av dem her (2018 resultater er ikke med):

Bjørklitoppens Nora: 1.AK + 1. VK m/CK + 2. AK skog
Bjørklitoppens LyCKe: 7 x 1. UK + 1. AK +  2 x 1.VK m/CK. LyCKe ble også premiert i Norsk Derby kval og semifinale
Bjørklitoppens Black Ucher: 1. UK + 1. AK + 2. VK finale + 1. AK skog
Bjørklitoppens Black Magic: 1. Uk + 2. AK + 2. AK skog
Bjørklitoppens Divi: 3 x 1. UK
Reisarypas Dixie: 1.AK
Reisarypas Still Going Strong: 5 x 1.UK
Reisarypas Duke: 2.UK
Reisarypas Dania: 2. UK + 2.AK
Østmoens Arja – 1.AK
Reisarypas Dania – Kela – 2.AK
Blåstøytens Rbh Lihkku – 2 x 2. UK
Blåstøytens Rbh Emil – 3. UK

Kombinasjonen mellom Svea og Black Hunter forventer jeg at skal bliutmerkede representanter for sin rase på alle måter. Begge er svært godt dokumeterte både på jaktprøver og på utstillinger. Det forventes også at avkommene mellom Hunter og Svea vil være tidlig jaktmodne. Bare se på alle de forskjellige avkommene fra Hunter med 1. UK i oversikten over.

Svea er en svært vakker, solid og grei hund på alle måter. På jaktprøver har hun 2 x 1. AK samt 8 x 2. AK + 2. UK. På utstilling har hun vunnet det meste og er Internasjonal og Nordisk utstillingschampion! Offisiell tittel er: Int.Nord Uch NV-13.

I Svea sitt første valpekull, er det tre som har premiert seg i UK. Du kan lese litt mer om tall og statestikker her.

Ta kontakt om du er nysgjerrig på valp fra denne kombinasjonen.