Presentasjon av Svea sin partner

Black Hunter
Int.Nord Uch Svartkulpens Mf Svea er paret med NMD-13 Porsangervidda’s Black Hunter og valper forventes å komme ca i midten av juni. Her kommer en presentasjon av Hunter

Sist gang Svea ble paret dro jeg så langt sør i landet som det er mulig å komme for å pare henne med Langsifjellets Tattico Diego. Denne gangen kjører jeg helt motsatt vei og kjører omtrent så langt nord det er mulig å komme i dette lange landet vårt. Ferden går helt til Porsanger og Børselv for å treffe NMD-13 Porsangervidda’s Black Hunter til Sonja og Harry Hansen.

Dette er en kombinasjon som har vært planlagt over flere år faktisk, ja helt siden Harry Hansen dømte Svea på Kongsvold i 2013. Harry ble svært begeistret for Svea og hennes søkskvaliteter og mente at slike tisper absolutt burde avles på og nevnte da at han hadde en ung og spennende hannhund med 1.UK som kunne passe til henne. Dette var Black Hunter, og 3 uker senere vant nettopp Black Hunter Norsk Derby, som er NM for unghunder og arrangeres på Kongsvold hvert år.

Black Hunter valp

Under NM høyfjell høsten 2016, som NGK arrangerte, stilte jeg Svea i AK på lørdagen. Dommere denne dagen var Harry Hansen og Christian Sletbakk – begge fra Nord-Norge. Nok en gang viste Svea seg frem på beste måte for Harry (og Christian) og med to fuglearbeider og fult trøkk hele dagen, ble hun belønnet med 1.AK! Harry og jeg tok opp tråden igjen mtp kombinasjonen Svea og Black Hunter og beslutningen ble deretter tatt i fjor høst. Neste og siste partner til Svea ble da NMD-13 Porsangervidda’s Black Hunter.

Litt mer om Black Hunter:
Hunter vant altså Norsk Derby i 2013. Han har så langt oppnådd flere premier i alle klasser med bl.a: 3 x 1.UK, 3 x 1.AK og flere premier i VK, hvor av 2 x 1.VK og en med CK. Hunter var også finalist i vinter NM 2016. Hunter er en ordentlig viltfinner og jeger, med en gjennomsnittlig jaktlyst på jaktprøve på 5,05. Både viltfinnerindeksen og jaktlystindeksen på 111.

Hunter har Excellent på utstilling og er selvfølgelig HD fri og er ikke bærer av verken PRA eller CCA. Det betyr at valpene mellom Svea og Hunter vil bli genetisk fri for PRA og CCA.

Hunter og Harry

Hunter har også avlet meget godt. Fra de 4 kullene som pr i dag er gammel nok til å stilles på prøve er 13 av 17 premiert. 5 forskjellige hunder har fått 1. AK i tre forskjellige kombinasjoner. Ingen av disse avkommene har fylt 3 år enda. I tillegg har flere fått 2. AK, samt en mengde med 1.UK.
Vinteren 2017 har følgende avkom fra Black Hunter oppnåd dette:
Bjørklitoppens Nora – 1.AK
Reisarypas Dixie – 1.AK
Østmoens Arja – 1.AK
Reisarypas Dania – Kela – 2.AK
Blåstøytens Rbh Lihkku – 2. UK
Blåstøytens Rbh Emil – 3. UK
Steinådalens Zico – 3. AK

Kennel Porsangervidda’s fikk i 2016 Norsk Gordonsetters oppdretterpris for dette kullet. Forøvrig er Black Hunter er også far til min egen Bjørklitoppens Nora. For å lese litt mer om linjene bak Black Hunter, kan dette gjøres her.

Kombinasjonen mellom Svea og Black Hunter forventer jeg at skal bli utmerkede representanter for sin rase på alle måter. Begge er svært godt dokumeterte både på jaktprøver og på utstillinger. De er begge svært trivelige og greie hunder i hverdagen og i tillegg er de utmerkede jakthunder som det felles mye fugl for hver høst.

Om du kan være interressert i en valp fra dette valpekullet, MÅ du være jeger og veldig gjerne med interresse for jaktprøver. Ta kontakt med meg på telefon 911 05 180 eller send en mail til: marit.bjercke@gmail.com og fortell litt om deg selv og dine forventninger og planer med din neste valp. Les mer om avlsplaner her

 

Svartkulpend Mf Svea