Presentasjon av Bjørklitoppens Nora sin partner

Harry2
Bjørklitoppens Nora er paret med Åens Harry og valper forventes en av de første dagene i juni. Hannhunden som er brukt på henne er Åens Harry NO32782/14.

Harry kommer fra et svært godt meritert kull hvor 8 av 9 fikk 1. UK og så langt har 4 av 9 fått 1. AK. Harry er en av dem som har fått både 1. UK og 1. AK, men han er enda ikke stilt i VK.

En bror av Harry som bor i Danmark har allerede fått 4. VK på sin første start i vinnerklassen. M.a.o så er dette en kull som har levert svært godt på kort tid. De fylte 2 år i slutten av januar så dette er nok bare begynnelsen på noe som kan bli ekstraordinært. Kullet som Harry kommer fra fikk oppdretterprisen i Norsk Gordonsetter Klub i 2016, noe også kullet til Nora fikk samme år!

Harry har også vist seg å være en svært god avlshund til tross for sin unge alder. Det er stilt avkom fra Harry fra flere forskjellige kombinasjoner vinteren 2017, og det er jaktpremierte avkom i tre av dem. Dette er unghunder som har så vidt passert et år, så dette er imponerende:
Rørosviddas Charlie – 1. UK + 1. UK + 1.UK + 1.UK + vinner av UK cupen i NGK vinter 2017
Rørosviddas Nitro – 1. UK + 2. pr kval under Sørnorsk unghundmesterskap
Rørosviddas Miss Tia – 1.UK + 2.UK
Rørosviddas Rico – 3. UK
Finnvolas Billie – 1.UK
Rypemyras A Tuva – 3. UK +3. Uk + 2. UK (+ CK på utstilling)

Nora selv kommer fra et svært godt kull hvor 5 av 7 i kullet er jaktpremierte – 4 av dem med 1.UK og 3 med 1. AK. Nora selv har 3.UK, 2.AK høyfjell høst, 2. AK skog og 1.AK høyfjell vinter. Nora sin søster LyCKe var finalist i Norsk Derby i 2015 med premie i både kval og semifinale og under NM vinter på Andøya vinteren 2017 fikk hun 1. VK kval. Her er litt mer informasjon om Nora. 

Harry er en svært trivelig og behagelig hannhund og en ydmyk type av natur. Han er ikke så veldig stor, men er rasetypisk på alle måter og har CK på utstilling.

I kombinasjonen mellom Nora og Harry forventes det hunder med høy jaktlyst som behersker skog og fjell på beste måte og med prima gemytt. I tillegg var begge to tidlig jaktmodne og ble tidlig jaktpremierte og det er en egenskap jeg både håper og tror disse avkommene også vil få.

Både Nora og Harry er HD frie, samt at de er fri for PRA og CCA, noe som betyr at også valpene blir automatisk genetisk fri for det samme.
Harry1

Om du er jeger og veldig gjerne med interresse for jaktprøver, og kunne tenke deg valp i denne kombinasjonen, så ta kontakt med meg; mail: marit.bjercke@gmail.com, tel: 911 05 180, eller med hannhundeier; Bjørnar Boneng; tel 900 60 484.

PS: Svartkulpens Mf Svea har også fått løpetid og vil også bli paret i nær fremtid. Dette kan du lese mer om her.