Ingen valper enda, men snart…

27.mai5
Bjørklitppens Nora er fortsatt i fin form, men begynner å merke tyngden av alle valpene hun bærer på. Forventet fødsel er innen en ukes tid og det blir spennende dager fremvoer. Valpekassa er satt frem og andre forberedelser til fødselselen er også gjort.

Far til det kommende valpekullet er Åens Harry som eies av Bjørnar Boneng, Levanger. Under den fiktive stamtavlen er noen stikkord om Harry.
Fiktiv stamtavle

Harry kommer fra et svært godt meritert kull hvor 8 av 9 fikk 1. UK og så langt har 4 av 9 fått 1. AK. Harry er en av dem som har fått både 1. UK og 1. AK, men han er enda ikke stilt i VK.

Harry har også vist seg å være en svært god avlshund til tross for sin unge alder. Det er stilt avkom fra Harry fra flere forskjellige kombinasjoner vinteren 2017, og det er jaktpremierte avkom i tre av dem. Dette er unghunder som har så vidt passert et år, så dette er imponerende:
Rørosviddas Charlie – 1. UK + 1. UK + 1.UK + 1.UK + vinner av UK cupen i NGK vinter 2017
Rørosviddas Nitro – 1. UK + 2. pr kval under Sørnorsk unghundmesterskap
Rørosviddas Miss Tia – 1.UK + 2.UK
Rørosviddas Rico – 3. UK
Finnvolas Billie – 1.UK
Rypemyras A Tuva – 3. UK +3. Uk + 2. UK (+ CK på utstilling)

Nora selv kommer fra et svært godt kull hvor 5 av 7 i kullet er jaktpremierte – 4 av dem med 1.UK og 3 med 1. AK. Nora selv har 3.UK, 2.AK høyfjell høst, 2. AK skog og 1.AK høyfjell vinter. Nora sin søster LyCKe var finalist i Norsk Derby i 2015 med premie i både kval og semifinale og under NM vinter på Andøya vinteren 2017 fikk hun 1. VK kval. Her er litt mer informasjon om Nora.