10 år siden første kull ble født hos Kennel Svartkulpen !

Mylla1
Søndag 18. februar var det 10 år siden Kennel Svartkulpens aller første valpekull ble født. 9 flotte valper ble født denne dagen. Dette var mellom Finngangens Ak Mylla og Mountaineers Dollar. (På bilder øverst er stammor til Kennel Svartkulpen; Finngangens Ak Mylla)

To ble jaktpremierte i dette kullet og en av dem fikk den gjeve tittelen; Int. Nord Uch Svartkulpens Md Texas Ranger. Tex ble NUCH i en alder av 2 år og 9 mnd. Dessverre døde Tex altfor tidlig etter å ha sprunget på en tørrkvist på en luftetur i skogen.

I det neste kullet kom min egen Svartkulpens Mf Svea (Finngangens Ak Mylla og Imingens Frost von Quintus). Hun er svært godt premiert med bl.a 2 x 1. Ak + 8 x 2. AK. Hennes kullsøster Cera er også godt premiert med 2. AK høyfjell og 2. AK skog.

(Mylla med en haug valper på 2-3 dager)

Mylla3

Valpekull nr 3 var mellom Svea og Langsifjellets Tattico Diego i 2015. Her kom det hele 10 valper og 3 av disse er premierte i UK.

Det 4. og hittil siste valpekullet kom sommeren 2017. Bjørklitoppens Nora og Åens Harry lagde 9 valper og disse har fremtiden forran seg. Tipper flere av disse blir stilt på jaktprøve i løpet av 2018 og noen kanskje allerede i løpet av vintersesongen. Spennende!

På de tre første valpekullene til Kennel Svartkulpen har altså 7 forskjellige hunder premiert seg og de har oppnådd tilsammen 30 premier.

Forhåpentlig vis er Svea drektig igjen. Denne gangen har hun hatt vinner av Norsk Derby i 2013 Porsangerviddas Black Hunter på besøk. En uvanlig snill og grei hannhund. Dersom ikke Svea lurer meg trill rundt er jeg temmelig sikker på at det er ting på gang. Hun er konstant sulten og forsøker å stjele mat over alt. Hun er om mulig enda mer kjælen enn hun pleier å være. Og hun virker å ha fått litt mer volum i magen enn det hun pleier å ha. Så jeg krysser fingrene! (Sjekk ut avlsplaner om du er nysgjerrig på paringen)

Svartkulpens Mf Svea – er hun drektig tro?

Svea