Sesongen er i gang med knallsuksess!

Nora_stand1

Første helgen i mars startet vinterens jaktprøver og for en start det ble!
Lørdag stilte jeg Svartkulpens Mf Svea i VK på Haltdalen. Hun var dessverre ikke helt klar for oppgaven den dagen og ble tidlig permitert og jeg kunne dra tilbake til sekretariatet og se 3 mila på Ski VM. Litt skuffet var jeg da Svea har vært svært tent og i form hele vinteren, men på første vinterprøven denne vinteren, var det ingen energi eller «drive» over henne. Jaja – sånn er det med tisper.

Dagen etter stilte jeg Bjørklitppens Nora i AK uten å ha noen spesielle forhåpninger. Det blåste heftig hele dagen og det var virkelig surt og kaldt i fjellet. 5 mila på TV burde vært et mye bedre alternativ enn å gå i fjellet og fryse absolutt hele dagen. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har frosset SÅ mye en hel lang dag som denne søndagen.

MEN – godt jeg ikke prioiterte VM på ski. Nora gikk fantastisk hele dagen og hadde et STRØKENT fuglearbeide med djerv reis og da dommer kom og gav meg en klem før han hadde redgjort for siste slipp, DA skjønte jeg at gjeveste premien var i boks på første starten i vinter. 1.AK på lille spurven min! Hurra – så fantastisk følelse! Vinterens mål er nådd allerede på første forsøk. Utrolig deilig!

Nå blir det å stille henne på et par VK starter utover, men aller først må vi trene litt apport. Der er hun ikke så veldig dreven enda, så vi må  trene litt mer.

Nora_apport

Svartkulpens Sd Nova til Øyvind var også i sving på søndagen, men heller ikke denne dagen var det fugl på partiet deres og dermed ingen premie på dem. Nova går stabilt til en 1. pr hele veien med 556444 på hver enenste prøvestart, så med bare EN snill rype, er nok mye på plass for dem. Tvi tvi fremover
Svartkulpens Sd Nova i stilfull stand på bildet under:

Nova_stand

PS: Det er ingen tegn på løpetid på damene enda.