Påsken er over

sol_paaske

Påsken 2015 ble innledet med en VK start Svartkulpens Mf Svea på Tydalsprøven. En fin prøve i flotte terreng og nydelig vær.

Heller ikke denne gang var det stang inn… Under innkalling er hun borte og når vi (dommer og jeg) leter etter henne, letter det rype i området der hun sist er observert og omtrent samtidig finner vi henne i stand. Standen løses ut når jeg kommer til og da er slippet over, og med 5 på lista, ble det ingen finale på henne. Jaja – en dag snur det vel…

For Bjørklitoppens Nora sin mamma, Bjørklitoppens Madonna gikk det svært godt på NM vinter som gikk av stabelen palmehelgen. GS laget vant gull og Madonna ble beste hund på vinnende laget og vant dermed vinterpokalen! Strålende innsats av «ho mor» og eier/oppdretter Sverre Andersen.

Resten av påsken ble tilbrakt hhv i Røros og i Folldal. Mye flott vær, men litt lite snø har det vært i fjellet denne påsken.

Det er mye ryper i fjellet, men de oppleves fortsatt som lite samarbeidsvillige – sitter i flokk og letter på lange hold. Det er ikke så lett å mestere for en unghund, men Nora viser lovende takter og dette er ei ung frøken som jeg har store forventninger til. Svea er der hun skal og bør være, men også erfarne hunder har slitt med å mestre rypene innimellom.

Nora_paske