Høsten er her og sesongen er i gang!

28.aug12
Svartkulpens Mf Svea og Bjørklitoppens Nora ble stilt i VK på Holtsjøen sist helg. Denne gangen var vi svært nære….

Det var masse ryper på lørdag – mange og store kull – som var jevnt fordelt gjennom dagen. Nora ble dessverre for urolig langt ute når det er fugl i lufta og utgår derfor etter første slipp.

Svea har et par sjanser i første slipp, men ikke mer enn at hun får fortsette. Så har hun et fuglearbeide m/reis og godkjent apport i andre slipp. Under utredning støkker hun en rype som hun er rolig på, så hun er fortsatt inne på premielista.

I det siste slippet – som er på kun 5 minutter – slår hun ut og opp til høyre, mens makker slår rett frem i terrenget. Makker støkker rype og da var dessverre begeret til Svea overfylt og dagen ble avsluttet uten premie. Surt ja, men sånn er det i VK.

Men det morsomste av alt på lørdagen – jeg fanget en rype som kom flygende gjennom lufta – med venstre hånda! Slapp den fort igjen og den fløy videre. Like etterpå fanget jeg en hund som ikke ville la seg kalle inn – også med venstre hånda. Håndball landslaget har nok muligens gått glipp av et stort keepertalent…… 

Svartkulpens Sd Nova ble stilt på Dalsbygda samme helg. Lørdag var hun nære høyeste premie; glimrende søk i alle slipp, får fuglearbeide med reis i 4. slipp, men blir med 6-8 meter for langt. Takk for i dag! Marginene var altså ikke på vår side denne helgen, men det blir nok – før eller senere.

I tillegg stilte jeg Nora på NGKs kveldsprøve på skogen denne uken. Det blåste hatter og høy og stort sett fravær av fugl på mitt parti. Men du verden – Nora gikk aldeles suverent i 110 minutter uten å ha sjans på fugl. Hun går med høy intensitet og svært god kontakt hele tiden og er så forutsigbar i søket sitt. Så hun skal absolutt få prøve seg på skogen flere ganger. Riktig morsomt var det å vise henne frem!

På bildene under er Svartkulpens Sd Driva i stilfulle stander.

28.aug45 28.aug44 3.sept8