Flott start på jaktprøvesesongen!

Nora_Villig

Første jaktprøvehelgen denne høsten stilte jeg Bjørklitoppens Nora og Pointer Myrteigens Villig til Terje Nordhem på jaktprøve på Holsjøen.

Sol fra skyfri himmel, svært lite vind og veldig varmt (25-26 grader midt på dagen ble det sagt), tilsa at forholdene ville være svært vanskelige for hundene og det stemte. I tillegg viste takseringene at det var lite ryper, med kun enslige par, evt små kull. Så de helt store forventningene hadde jeg ikke. Men så feil kan en ta….

Lørdag gikk både Nora og Villig glimrende fra første slipp og begge holdt det gående gjennom hele dagen. Kun Villig av mine to hadde sjans på fugl denne dagen og med fuglearbeide uten reis + et par missbrukte sjanser, ble han belønnet med en flott 2. UK.

Søndagen var om mulig enda varmere og enda mer vindstille og det virket enda mer håpløst enn på lørdagen. Så feil kan en ta igjen…

Begge hundene jobber på og går glimrende fra tidlig til sent og det er heldig vis noe mer fugl i terrenget denne dagen. Det resulterer i litt for mange missbrukte sjanser på dem begge, men både Nora og Villig får seg hver sin korte stand og begge blir belønnet med hver sin 3. UK!

Med tanke på den korte og noe amputerte oppkjøringen disse to har fått til høstens prøver, så er jeg så imponert over to unge hunder som holder koken under de forholdene som var i helgen. Begge har vel hatt kun 3-4 turer til fjells og de har knapt sett ryper denne høsten, og likevel gikk begge til soleklare 1. premier, så det blir spennende fremover med dem.

Nora_svever

Og så kan jeg legge til at Nora sin kullsøster; Bjørklitoppens LyCKe fikk 2 x 1.UK i Tromsø i helgen og en annen søster: Bjørklitoppens Divi fikk en ny 1. UK (hadde 1. UK fra i vinter) +  at deres mamma, Bjørklitoppens Madonna fikk 2. VK kval. Så da er to i kullet til Nora klare for Norsk Derby (unghund NM)

En annen halvbror, Bjørklitoppens Dino (Madonna – Torden) fikk 1.VK i sin VK debut. Så at det er mye gode hunder etter Madonna er det ikke tvil om og jeg har også en meget spennende unghund i lille Nora.

OG ikke minst: En datter av Int.Nord Uch Svartkulpens Md Texas Ranger, Tømmeråsens Tina fikk en strålende 2. AK på sin første start i AK. Kun et apportbevis manglet for høyeste premie! Det var ekstra moro!!