Flott sesongavslutning for Svea!

20160424_165317-1
Svartkulpens Mf Svea ble stil to dager på jaktprøve i flotte Storlidalen i helgen. Været varierte fra full vinter og snøstorm til nærmest vindstille og vår.

På fredag måtte jeg jobbe og Terje var så snill at han stilte både Svea og Nora for meg. Være og føret var virkelig dårlig og med rundt 30 cm nysnø som klabbet på pelsen til Svea, ble det en lang og tung dag for henne (og for Terje da). Nora har en litt annen type pels, så det fester seg lite snø på henne.

Begge småpikene jobber jevnt og trutt hele dagen, men med så mye nysnø og i tillegg til de bratte liene som er i Storlidalen, tærer det på kreftene. Dog gikk begge to godt hele dagen, og i det 55 minuttet ser Terje at Svea trekker ann og fester en fin stand. Før han kommer frem til henne, har Svea sin makker kommet til og GS Varri som er en amorsøs kar, som syntes at Svea var ei vakker tispe, og forsøkte å parre henne mens hun sto i stand!! Når Varri blir fjernet fra ryggen til Svea, gjør hun ferdig sitt fuglearbeide og får en flott 2. AK. Synd ingen tok bilde av stand med parring….

På søndag stilte jeg dem selv og begge går svært godt hele dagen. Svea får en strøkent fuglearbeide i sitt andre slipp, men makkers sitt fuglearbeide og enda en sjanse på fugl, ble det enda en 2. AK på henne denne vinteren. Synd at det ikke ble full klaff nå heller, men du verden – 3 x 2.AK i vinter er jeg svært godt fornøyd med! Jeg VET hun har det som skal til for gjeveste premie!!

Nora er nok ikke helt kalibrert mtp fart og nese enda. Hun går så fort, og er høyt og lavt på en gang, og dessverre resulterer det i støkker i stede for stander. Men bare vent til hun er kalbrert 100% – da blir hun en hund å regne med!

Nå er det pause for disse damene, og vår og sommer skal brukes til apport på Nora og vedlikeholdsdressur på alle tre damene.

Svea stand 9.mars2

Svea stand 9.mars