Da er sesongen i gang

Svea_apport
Første jaktprøve helg i 2015 er unnagjort. Dog uten resultat.

Svartkulpens Mf Svea ble stilt på Haltdalsprøven 7.-8. mars. På lørdag var det sterk vind og utover dagen ble det rett og slett ufyslig vær med haggel og tett snødrev.  Dessverre var det lite fugl å se. Kun i 4 slipp ble det observert ryper, og ingen av hundene på partiet fikk tellende fuglearbeide.

Svea gikk glimrende i sine to slipp og var rangert på topp på søk hele dagen. Hun var derfor med til finalen på søndag.

Søndag hadde vinden roet seg, men tåka kom i stede og når den lettet litt utpå dagen, ble det regn. Rett og slett nitrist vær! Svea gikk fortsatt glimrende og var på topp på søk. Men når det ikke blir observert fulg i terrenget, ikke en markering, ikke et rypespor, ikke et vingeslag hele dagen, blir det ikke premie på noen.

Det ble delt ut kun 5 premier på hele prøven, fordelt på 8 partier over to dager. Slike dager og helger er kjedelige, og da kan en jo lure på hva vi egentlig driver med.

Men Svea er i god rute og vi får bare håpe det blir bedre forhold og mere ryper utover vinteren.

Foreløpig er det ingen tegn på løpetid på henne, så Svea blir stilt på prøver fremover. Hennes utkårede har forøvrig gjort det svært bra på prøver så langt i vinter… 🙂 Se mer om kommende parring under «Avlsplaner»