En bra høst så langt!

3-oktober1
Høsten er godt i gang og mye aktiviteter er unnagjort: Jaktprøver, jakt og enda flere jaktprøver. Høsten går så altfor fort, men her er en liten oppdatering:

Hoveddelen av jakte ble gjort i Kviknetraktene. Fantastiske terreng og greit med fugl var det. Dog var kullene til tider skuffende små og det var langt mellom dem. Likefult har alle hundene oppført seg til dels veldig bra og det er felt fugl for alle sammen.

Men før vi startet med selve jakten, ble damene stilt på noen jaktprøver. Og for en høst det har vært!
Bjørklitoppens Nora ble startet på Holtsjøprøven den 20.-21. august. Varmt og svært tørt gjorde at det var vanskelige forhold for hundene, men Nora fant sitt rypekull på søndagen og hadde et fint fuglearbeide uten reis. 2.AK på første prøvestarten i AK. Flink jente!

Deretter var det Svartkulpens Mf Svea sin tur. Under NGKs NM helg på Kongsvold, kliner hun til å får en 1.AK på lørdagen!! Du verden så glad jeg var for det. Hennes VK billett gikk ut i 2015 og i vinter fikk hun 3 x 2.AK, og nå altså en ny 1.AK. Veldig flink jente.

Samme helg dristet jeg meg å stille Svea sin datter, Svartkulpens Sd Driva. Hun er et fyrverkeri av en hund og det går innimellom litt for fort i svingene. Dette medførte flere støkk og «nesten» på lørdagen, men på søndag rakk hun å ta en kort stand før rypene tok til vingene, og hun ble da belønnet med en flott 2.UK. Med tallkarakterene 666444 begge dager i den tunge vieren på Kongsvold, så er bekrefter hun jo at hun er den overskuddshunden jeg ønsket meg da jeg gjorde parringen mellom Svea og Langsifjellets Tattico Diego for litt over et år siden.

svea-og-meg2
I begynnelsen av oktober var det en kveldsprøve i Midtre Gauldal. Litt for moro skyld meldt jeg på Nora uten de helt store forhåpningene og premie. Hun har ikke allverden av erfaring i skogen, men revierer tett og fint, så jeg tok sjansen. Lille Spurven min begynner å bli ordentlig jakthund – stand på orrfugl som letter før det blir gitt reisningsordre. 2.AK skog ble resultetet. Jeg er så glad i og for disse damene mine!

Et par av Driva sine kullsøsken, Ailo og Nova har også blitt stilt på jaktprøver i høst. Enda har de ikke lykkes, men bare vent – dette er to som kommer til å bli premiert til vinteren. Det er jeg overbevist om.

Fremover nå blir det turer til fjells, litt jakting og mer trening. Driva må justeres litt, slik at hun ikke har det så travelt. Men for et potensiale det er i den lille kroppen. Bare vent å se!

20160912_165006 22-sept5 22-sept2