Nora – liten hund, men med verdens største hjerte

nora1
Lille, store Nora – hunden med det store hjertet, den lille kroppen og det milde, vennlige utrykket.

Bjørklitoppens Nora ble hentet hos Sverre Andersen i juli 2015 – 8 uker gammel. Jeg fløy til Tromsø, møtte Sverre på flyplassen, hilste på min nye valp og sjekket inn på sørgående fly igjen. Lille Nora ble puttet oppi en liten bag og sov seg gjennom flyturen fra Tromsø til Trondheim og Værnes. Du verden for en grei valp!nora_8_uker

Sin aller første lille fjelltur hadde hun da hun var 8 uker og 3 dager gammel. Dette var en uvanlig varm dag i fjellet og hun og to omtrent like gamle pointervalper sprang langs stien og rotet rundt i lyngen. Da vi kom til en liten dam/vann litt senere, sprang hun uti vannet og drakk, før hun la på svøm en liten runde. Fin avkjøling fant hun ut. Du verden for en rar liten valp!

Senere ble det mange fjellturer og utover høsten ble de også litt lengre. Sin aller første stand på rype tok hun da hun var ca 5 mnd gammel. Standen var kort og ettergangen frisk, men noe hadde skjedd. Flinke lille valpen min!Nora_februar

Utover senhøsten og vinteren var det stor utvikling hos henne. Standene var ganske mange, men hun var en tjuv og kjeltring i en lang periode. Tjuvreisene var djerve og presise, men uten noen spesiell ettergang. Å springe etter rypa var ikke så gjevt. Frekke lille unghunden min!

Høsten 2015 ble hun stilt på noen jaktprøver og hadde hun latt være å tjuvreise ville nok 1. premiene vært flere, men hun beviste at hun kunne dette utmerket, så vi måtte nøye oss med en 3.UK etter litt for mange sjanser en av dagene. Dog gikk hun alltid til høyeste premie, men var altså litt for frekk og freidig. Uppdragne lille Nora!

Nora Stand 24.3

Et så stort talent som Nora var og er, ville jeg heller ta det rolig og forsiktig med henne og heller bevare djervheten enn å forsere noe og dermed miste det som bor så naturlig i henne. Derfor gjorde jeg ikke så mye utav unghund tiden med henne. Alvoret ville komme tidsnok.

nora4

Sommeren 2016 ble trent endel apport med henne og samme høst ble det felt endel ryper for henne. Brikkene falt mer og mer på plass. Apporten var selvskreven og ble utført med stor glede hver gang. På hennes første prøvestart i AK – en steikende varm høstdag i august fikk hun en flott 2.AK etter fuglearbeide uten reis. Senere på høsten fikk hun en 2.AK skog – etter nok et fuglearbeide uten reis. Flinke Nora min!

Nora28.12 1

Frem mot vinteren og den kommende sesongen på jaktprøver, vil målet være å få 1.AK på henne. Det er jeg overbevist om at hun skal få. Formen må være på topp og hun må være i orden i fugl og da tror jeg det skal gå rimelig bra.

Nora kommer fra svært gode linjer som er godt dokumentert i generasjoner. Hennes mor, Bjørklitoppens Madonna, ble Norsk Jaktchampion kun 2,5 år gammel. Hun har vært med på å vinne NM Lag vinter 2015 hvor hun ble beste hund på vinnende laget med hele 30 poeng. Madonna har også fått 1. AK skog og hun var i finalen på NM skog i 2014.

Nora sin pappa; Porsangervidda’s Black Hunter, vant Norsk Derby (unghund NM) i 2013. Han fikk 1. AK på sin andre start i AK og har også fått 1. VK. I tillegg har han 1.AK skog. En forholdsvis gjennom dokumentert hund.

Nora sine kullsøsken har også hevdet seg svært bra: 4 har 1. UK på jaktprøve. En søster var i Derby Finalen. To har fått 1.AK like etter fylte 2 år og det vil nok bli flere i dette kullet som får gjeveste premie.

Nora er kanskje den aller enkleste, greieste og mest ydmyke hunden jeg noen gang har hatt. Hun er rett og slett en «pleaser»! Hennes fuglearbider er svært presise og hun reiser djervt hver gang og fra alle avstander og retninger. Jeg er overbevist om at hun helt ærlig har trua på at hun skal få tak i rypa hver gang hun reiser…..

Nora_stand

Nora_reiser

Nora er og bli en tvers igjennom grei hund! Og så er hun svært så fotogen da:-)

Nora stand jordet

Nora strekker

Nora_hode